Повернутись до усіх Новин

Вітання зі святом – Днем науки!

Львівська національна музична академія імені Миколи Лисенка за майже двохсотрічну історію сформувала не лише знані на весь світ творчо-виконавські школи, але й унікальну наукову атмосферу та освітні традиції.

Впродовж десятиліть провідні фахівці-науковці підготували чимало українських дослідників національної музичної спадщини та сьогодення, встановлюють тісні контакти з найбільшими осередками музичної науки Європи і світу плідно співпрацюють з колегами з українських музичних академій та університетів, продовжують виховувати нові покоління молодих адептів сучасної гуманітаристики. В науковій царині вчені ЛНМА ім. Миколи Лисенка досягли високих результатів, про що свідчать позиції у світових рейтингах, кількість публікацій у престижних світових виданнях.

Можемо особливо пишатись нашою сучасною системою підготовки наукових кадрів, розвитком молодіжної науки, зокрема активною діяльністю товариства «Медіанта», створеними максимально сприятливими умовами для молодих вчених і спадковістю поколінь – молоді музикознавці продовжують справу своїх вчителів, виступають на конференціях, публікують свої перші розвідки. Тепер перед нами постали нові виклики – не лише творчо, але й науково інтенсивніше пропагувати наші національні музичні здобутки. Адже світ зацікавився українською музичною культурою, як духовним надбанням незламної нації. Маємо цілковиту певність, що ми втілимо ці завдання, важливі для утвердження мистецького образу України в світовому просторі!

Ректорат щиро вітає наших науковців!

Додати коментар