ТРЕНІНГ

ТРЕТІЙ МЕТОДОЛОГІЧНИЙ ТРЕНІНГ ВИКЛАДАЧІВ МУЗИЧНИХ КОЛЕДЖІВ

25–28 червня 2021 р., м. Львів

Минулими вихідними в нашій академії відбувся Третій тренінг педагогів музичних коледжів, організований Лабораторією музичної етнології та Кафедрою музичної фольклористики. Це підсумковий національний тренінг у рамках реалізації міжнародного проєкту “Folk Music Education for Future Generations” (“Народномузична освіта для майбутніх поколінь”) за програмою Erasmus+ (КА2, стратегічні партнерства). На ньому було презентовано методичні рекомендації, підготовані співробітниками лабораторії для викладачів та студентів середньої ланки освіти, а також практичні напрацювання, впроваджені у 4 музичних коледжах України. Рекомендації підготували Юрій Рибак, Лариса Лукашенко, Ліна Добрянська та Вікторія Ярмола. Педагогічний звіт представили Роман Скобало (Львів), Віра Рибак (Рівне), Віра Мадяр-Новак (Ужгород) та Світлана Цимбалюк (Хмельницький).

У рамках тренінгу відбулися: творча зустріч та майстер клас із легендарним львівським фольклорним ансамблем «Родовід», лекція про народні музичні інструменти Любомира Кушлика, а також екскурсія у львівському Музеї народної архітектури та побуту.

Приємною несподіванкою для учасників тренінгу став візит координаторки проєкту Erasmus+ з Києва – Світлани Шитікової, яка високо оцінила роботу команди проєкту Folk_ME, а також поділилася новинами щодо найближчих конкурсів за програмою Erasmus+. Активну участь у роботі тренінгу також взяли завідувач кафедри музичної фольклористики Ірина Довгалюк та проректор з наукової роботи Віктор Камінський.

Проєкт Folk_ME завершиться у жовтні цього року, однак є сподівання, що його здобутки матимуть тривале і результативне впровадження в українській освітній системі й активно сприятимуть вихованню молодших поколінь на безцінних зразках народної музики.