Викладацький склад кафедри духових та ударних інструментів

КАРПЯК Андрій Ярославович з 1996 року викладач, пізніше доцент, з 2014 р. завідувач кафедри духових та ударних інструментів, професор Львівської національної музичної академії ім.М.В.Лисенка, кандидат мистецтвознавства (2002), доктор мистецтвознавства (2014). Здобув нагороду Всесоюзного конкурсу виконавців на духових інструментах (1991), перемогу у Всеукраїнському конкурсі (1992), звання лауреата у Міжнародному конкурсі виконавців на духових інструментах (1998) та Міжнародному конкурсі камерних ансамблів (2004). Займався та відвідав майстеркласи у відомих музикантів — Ондраша Адор’яна, Дженні Бакстрессер, Пєра-Іва Арто та ін. Активний учасник багатьох міжнародних музичних фестивалів: Dni Muzyki Kompozytorów Krakowskich, International Youth Music Forum, Das Treffen, Miedzynarodowy Festiwal muzyki kameralnej, Małopolski festiwal fletowy, КиївМузикФест, Віртуози, Музика тисячоліття, Контрасти, ГОГОЛЬFEST, Музика без кордонів та ін. Виступав як соліст, ансамблевий та оркестровий музикант у Німеччині, Швейцарії, Угорщині, Польщі, Росії, Італії, Франції, Голландії, Бельгії, країнах Північної та Південної Америки. 

Здійснив записи концертних програм на компакт-дисках: “Флейта в музиці XX століття” (2004), “Концерт у місті левів” у складі ансамблю флейтистів (2006), «Концертний сезон флейтиста» (2011). Соліст ансамблю сучасної музики «Кластер», першого виконавця творів багатьох зарубіжних та вітчизняних композиторів. Організатор ансамблю флейтистів Допплер-секстет – лауреата Міжнародного конкурсу (колективу присвятили твори С.Пілютіков, О.Козаренко, О.Войтенко, І.Небесний, Л.Сидоренко, Б.Синчалов, Б.Борисенко та ін.) Брав участь у численних мистецьких проектах з диригентами Романом Кофманом, Роландом Бадером, Мирославом Скориком, Гунгардом Матесом, Яном Пшебильським, Робертасом Шервенікасом, Марком Кадіним, Айдаром Торибаєвим, Войцехом Чепєлем, Віктором Плоскіною, Георгом Кугі, Денисом Прощаєвим та іншими.

Андрій Карпяк — автор більш ніж 60 наукових праць, присвячених проблемам виконавста та історії мистецтва гри на флейті, опублікованих в українських та зарубіжних (Німеччина, Польща, Ізраїль, Туреччина, США) наукових виданнях, зокрема, в енциклопедії Die Musik in Geschichte und Gegenwart” (Кассель, Німеччина), видавництвом Falls House Press (Нашуа, США), у спеціалізованому виданні «Flöte aktuell» (Бад Наухайм, Німеччина). Брав участь у численних міжнародних наукових конференціях та праці журі Міжнародних конкурсів.

Значна кількість вихованців Карпяка А.Я. – лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів, серед них Семотюк Марія, Гнатіви Олег та Дмитро, Малик Тарас, Сосновський Михайло, Бачинська-Марошан Агнеса, Масляк Жанна, Тихонова Дар’я, Ходан Зоя та ін.

Музикант нагороджений Почесними грамотами Міністерства культури і туризму України та Міністерства культури України «За вагомий особистий внесок у створенні духовних цінностей, багаторічну сумлінну працю та високу професійну майстерність» (2010, 2019).


ПАВЛЕНКО Олена Федорівна народилася в Києві у 1965 році. Музичну освіту отримала у Київському державному музичному училищі ім. Р.Гліера (клас заслуженого артиста України Є.Ганіна), Київській державній консерваторії ім.П.Чайковського (клас народного артиста України, проф. О.Кудряшова).

Лауреат Республіканського конкурсу камерних ансамблів та виконавців в Києві ( друга премія).

З 2003 по 2006 р.р. продовжила освіту в асистентурі-стажуванні ЛНМА ім. М Лисенка на кафедрі камерного ансамблю ( творчий керівник заслужений діяч мистецтв України проф. О.Козаренко ).

У 2012 р. захистила кандидатську дисертацію на тему «Український флейтовий концерт: генеза та тенденції розвитку». Кандидат мистецтвознавства з 2012 року.

Автор численних статей у різних наукових виданнях, автор навчальної програми для флейтистів – учнів спеціалізованих музичних шкіл України.

Педагогічну діяльність розпочала у 1983 р. викладачем флейти в Київській ДМШ № 10. З 1990 р. – викладач-методист ЛССМШІ ім. С. Крушельницької . З 2008 р. викладає на кафедрі духових та ударних інструментів Львівської національної музичної академії ім. М.Лисенка. Доцент кафедри з 2020 р.

Виступала як солістка з оркестрами INSO та «Віртуози» в залі Львівської філармонії, гастролювала багатьма країнами Європи у складі міжнародного симфонічного оркестру «K & K philarmoniker».

Вихованці (студенти і учні) О.Павленко більше 90 разів ставали лауреатами та дипломантами всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Вони успішно працюють в багатьох країнах світу, зокрема в Україні, США, Австрії, Німеччині, Іспанії, Словаччині, Китаї.

О.Павленко нагороджувалася почесною грамотою міністерства культури України, подякою Львівської облдержадміністрації та численними дипломами за високопрофесійну підготовку учнів-учасників конкурсів.

У 2014 р. нагороджена почесною відзнакою Міністерства культури України «За досягнення в розвитку культури і мистецтв».

Неодноразово запрошувалася до складу журі всеукраїнських та міжнародних конкурсів.


ЛЕВЧАК Роман Богданович. Заслужений артист України, старший викладач. 1990 – закінчив Львівську середню спеціальну музичну школу-інтернат ім. С.Крушельницької.

Лауреат республіканського конкурсу виконавців на духових інструментах (І премія).

1990-1996 – студент Львівського вищого музичного інституту імені М.Лисенка (сьогодні – Львівська національна музична академія імені М.Лисенка).

1993 – лауреат Міжнародного конкурсу виконавців на духових інструментах ім. Д.Біди (І премія).

2002 – артист оркестру Національного академічного українського драматичного театру ім. М.Заньковецької.

2018 – указом президента України присвоєно почесне звання «Заслужений артист України».

2019 – старший викладач кафедри духових та ударних інструментів Львівської національної музичної академії ім. М.Лисенка за сумісництвом.

Студенти класу ст. викл. Левчака Р.Б. стали переможцями конкурсу «Обрії класики»: Гудименко Д. (І премія), Павлів О. (ІІ премія).

2020 – лауреатом ІІ премії он-лайн конкурсу «Веселкова мрія» став ст. Павлів О.


БІЛАС Віктор Іванович – старший викладач.

Закінчив Львівську національну музичну академію по класу гобоя у професора В.Б.Цайтца (2004). З 2004 по 2007 рр. навчався у асистентурі – стажування ЛНМА ім. М. В. Лисенка.

Лауреат міжнародного конкурсу виконавців на дерев’яних духових інструментах ім. Д. Біди (Львів, 2003).

Працював артистом симфонічного оркестру «INSO Lviv» (другий гобой, 2001); артистом камерного оркестру «Віртуози Львова» (перший гобой, 2002-2003); артистом симфонічного оркестру Львівської філармонії (другий гобой, англійський ріжок, 2003); артистом муніципального камерного оркестру «Леополіс» (другий гобой, 2003); концертмейстером духової групи у Львівському симфонічному оркестрі «Імпровізація» (перший гобой, 2006-2008); артистом-регулятором симфонічного оркестру оперної студії при ЛНМА ім. М. В. Лисенка (1999-2009). З 2011 по 2015 рр. працював артистом симфонічного оркестру Івано-Франківської обласної філармонії (перший гобой).

З 2006 по 2015 рр. був вчителем духових інструментів у Львівській державній дитячій музичній школі №1 ім. А. Кос-Анатольського (гобой, кларнет, саксофон), керівником дитячого духового оркестру. З 2011 р. – дотепер є викладачем духових інструментів у Львівському коледжі культури і мистецтв (гобой, кларнет, саксофон). З 2015 р. працює старшим викладачем кафедри духових та ударних інструментів ЛНМА ім. М. В. Лисенка.


КОРЧИНСЬКИЙ Юрій Володимирович. Професор кафедри духових та ударних інструментів ЛНМА імені М. В. Лисенка, заслужений працівник культури України.

Народився 2 листопада 1960 року в м. Дрогобич Львівської області в родині працівників культури.

Навчався в загальноосвітній школі № 1, а згодом в Дрогобицькому музичному училищі (зараз музичний коледж ім. В. Барвінського). З 1979 по 1984 навчався у Львівській Державній консерваторії ім. М. Лисенка. З 1980 року працював в оркестрі Львівської філармонії, як артист оркестру (кларнет). З 1984 року був призваний на службу в армію, у 1986 р. був демобілізований і повернувся у філармонію. У 1988 році був запрошений на викладацьку роботу у консерваторію, на кафедру духових та ударних інструментів. Викладацьку роботу став поєднувати з основною роботою у симфонічному оркестрі на посаді соліста оркестру. У 1998 став заступником директора філармонії по концертно — гастрольній діяльності, поєднуючи з роботою в оркестрі та консерваторії. В 2001 році був переведений на посаду першого заступника начальника Управління культури ЛОДА. І надалі продовжував виконавську та педагогічну діяльність.

В 2013 році перейшов на основне місце праці в ЛНМА ім. М. Лисенка, де працює до сьогодні.

На роботі в Управлінні культури був організатором Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, фестивалів, звітів області, святкувань пам’ятних дат та ювілеїв. Зокрема, Міжнародних конкурсів(Selmer), конкурсів Д. Біди, С. Ганича, Альтистів, Золотий Контрабас, вокалістів, скрипалів, віолончелістів. А також фестивалі Віртуози”,”КОНТРАСТИ’’давньої музики,’’Золотий Лев”, ”Оксамитна Куртина”, ’’Бойківські фестини” і багато інших.

Організовував проведення урочистостей з нагоди ювілеїв визначних постатей, зокрема, Т. Шевченка, І. Франка, Р. Шухевича, С. Бандери, Є. Коновальця, О. Ольжича, Б. І. Антонича, М. Грушевського, С. Людкевича, М. Колесси, А. Кос-Анатольського та інших…

За роки педагогічної діяльності випустив понад 50 високопрофесійних фахівців, які працюють у відомих оркестрах Німеччини, Польщі, Чехії, Словаччини, Хорватії, Японії та України, а також працюють як педагоги. Серед них є Лауреати Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів.


ПРОЦІВ Ігор Васильович – заслужений артист України (1998 р.), завідувач відділу духових та ударних інструментів ЛМФК ім. С.Людкевича, з 2006р. старший викладач ЛНМА ім.М,Лисенка, з 2013 р. доцент кафедри духових та ударних інструментів ЛМНА імені М. В. Лисенка.

Виступав у складі оркестру та ансамблю в Польщі, Чехії, Словаччині, Росії, Німеччині, Швейцарії, Бельгії, Голландії, Франції, Іспанії. Брав участь у мистецьких проектах з диригентами Яном Пшебильським, Роландом Бадером, Гербертом Прікопа, Іваном Юзюком, Юрієм Луцівим, Миколою Колессою та іншими.

Ігор Проців є автором наукових статтей присвячених проблемам виконавства та гри на кларнеті опублікованих у фахових ВАКівських виданнях та методичних розробок; бере постійну участь у роботі журі обласних та міських конкурсів ДМШ м. Львова та області.

Приймав участь в роботі багатьох Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів (ім.Д.Біди 2006, 2009, 2013 р.; SelmerParis в Україні 2005, 2008р.; Vin Venti 2017, 2018, 2019, 2020 р.)

Вихованці Проціва І.В. – лауреати (17) Всеукраінських та (19) Міжнародних Конкурсів, серед них Вавринюк Олександр, Барабах Максим, Пазин Володимир, Прусак Віталій, Мартинюк Іван, Балушка Дмитро та інші.


БОРЕЦЬКИЙ Василь Ярославович – старший викладач кафедри духових та ударних інструментів Львівської національної музичної академії ім. М. В. Лисенка ( з 2014 р. ), викладач Львівської середньої спеціалізованої музичної школи інтернату ім. С. Крушельницької ( з 2013 р. ), артист молодіжного симфонічного оркестру „INSO-Львів“ ( з 2013 р. ). дипломант міжнародного конкурсу Selmer – Paris в Україні (м. Львів 2005 р.), дипломант та лауреат міжнародних конкурсів ім. Д. Біди ( м. Львів 2006, 2009 рр.), лауреат міжнародних конкурсів “Hanns Eisler Prise” ( м. Берлін 2008 та 2009 рр.), лауреат пешого всеукраїнського конкурсу камерних ансамблів ( м. Львів 2009 р.).

Навчався у Львівській національній музичній академії імені М. В. Лисенка в класі доцента Юрія Корчинського (2003 – 2011 рр. ), та у Берлінській вищій школі музики ім. Ганса Айслера в класі професора Дітгельма Кюна (2006 – 2010 рр.)

Публікації:

1. В. Борецький. Нові обрії естетики кларнетового тембру в Камерній симфонії № 5 «Потаємні поклики» Є. Станковича / Історія становлення та перспективи розвитку духової музики в контексті національної культури України та зарубіжжя / Зб. наук. праць. Вип. 7 / Упор. С. Д. Цюлюпа.- Рівне : Волинські обереги, 2015. –С. 135-142.

2. В. Борецький. Тенденції естетичного трактування кларнета в Камерній симфонії № 5 «Потаємні поклики» Є. Станковича / Українська музична культура на сучасному етапі: трансформація традиційних і академічних форм / Зб. матеріалів Всеукр. наук.-практ. конф. ПНУ ім. В. Стефаника / Упор. В. Дутчак.- Івано-Франківськ: Фоліант, 2013. –С. 295-299.

3. Л. Назар, В. Борецький. «Маленька балада» Ф. Якименка – перший твір в українській кларнетовій музиці ХХ ст. / Наукові збірки ЛНМА ім. М. Лисенка «Музикознавчі студії»: Зб. ст. – Вип. 26.- Львів: ЗУКЦ, 2012.-С.102-117.

4. В. Борецький. Національні джерела сучасного естетичного концепту української кларнетової музики / Наукові записки ТНПУ ім. В. Гнатюка. Серія: Мистецтвознавство.-№2.-2011.-С.45-50.

5. В. Борецький. Перетворення народно-інструментальної традиції в українській кларнетовій музиці ХХ ст. / Наукові збірки ЛНМА ім. М. Лисенка «Музикознавчі студії»: Зб. ст. – Вип. 22 – Львів: Сполом, 2010.-С. 221-230.

Відеозаписи:

https://www.youtube.com/watch?v=PT30xD5RhPY

https://www.youtube.com/watch?v=Y2NVqzEJgxQ

https://www.youtube.com/watch?v=wgST6WPdvvY

https://www.youtube.com/watch?v=_SDFLVsHkaI


СТАРКО Володимир Григорович. Кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри духових та ударних інструментів Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка.

У 1987 році закінчив Спеціальну музичну школу ім. С. Крушельницької по класу фагота та вступив до ЛДК ім. М. Лисенка. У 1993 році закінчив Вищий музичний інститут ім. М. В. Лисенка (перейменування консерваторії) з відзнакою.

У 1989 — 97 роках працював на посаді артиста оркестру Львівського академічного театру опери та балету ім. І. Франка (тепер — С. Крушельницької), а з 1991 року — на посаді соліста.

У 1996 — 97 роках брав участь у майстер-класах як фаготист та контрафаготист у м. Байройт (ФРН), за що отримав дипломи. У 1998 році здобув звання лауреата та дипломанта міжнародного конкурсу як соліст та ансамбліст.

З 1997 року працюю викладачем фагота та камерного ансамблю у ЛНМА ім. М. Лисенка. Паралельно з цим у 1998 — 2000 рр. працював солістом оркестру «INSO Львів». З 2010 по 2012 рік працював солістом оркестру Львівської філармонії (по сумісництву).

Постійно беру участь у записах різних концертних програм. Неодноразово виступав як виконавець-соліст з оркестром. Активно співпрацюю з оркестром «Віртуози Львова».

Серед здобутків у педагогічній діяльності — лауреати міжнародних конкурсів (солісти і ансамблісти). Студенти працюють на різних посадах в провідних оркестрах Львова та за кордоном.

У 2014 році захистив дисертацію на тему «Фаготове мистецтво в Україні: генеза, сучасний стан, шляхи розвитку» та отримав науковий ступінь кандидата мистецтвознавства (доктор філософії).

Взяв участь у 18-ти конференціях та семінарах. Опублікував 15 статей у різних виданнях(одна закордонна) та видав одну методичку. У 2020 році здобув рівень «B2» з польської мови та пройшов міжнародне стажування на тему «Специфіка Фінської системи освіти».


БАЗІВ Назар ЯрославовичНародився 05. Листопада 1982 року у місті Львові. Випускник НМАУ імені П.І.Чайковського, працює на кафедрі духових та ударних інструментів академії з 2015-го року і обіймає посаду старшого викладача по класу валторни.

Учасник багатьох міжнародних культурних проектів (Міжнародна наукова конференція м.Краків, Польща), наукових семінарів (Навчально-методичний семінар-практикум з проблем виконання гри на мідних духових інструментах при VIIi Міжнародному конкурсі ім. М.Старовецького, м.Тернопіль), член журі міжнародних конкурсів (Перший Міжнародний конкурс виконавців на духових та ударних інструментів ім.В.Антоніва та М.Закопця, м.Львів Україна 2018р.; VIII Міжнародний конкурс ім.М.Старовецького; конкурс-огляд «Юні таланти Львова», 2019р.

Базів Н.Я. свою педагогічну діяльність поєднує з роботою у Львівській національній філармонії ім.М.Скорика як соліст оркестру, а також виступаючи з окремими мистецькими проектами у Львівському будинку органної музики та інших залах України, Польщі, Німеччини.


НАКОНЕЧНИЙ Роман Михайлович. Трубач, педагог, заслужений артист України. 1972 року закінчив Тернопільське державне музичне училище ім.С.Крушельницької в класі труби М.Старовецького.1977р.- Львівську державну консерваторію ім.М.Лисенка в класі труби проф.. В.Швеця. В 1972-74 рр. працював солістом оркестру оперної студії консерваторії, в 1974-2005 рр.- солістом оркестру, концертмейстером групи труб Львівського національного академічного театру опери та балету ім.С.Крушельницької. З 1990 р.- старший викладач Львівської національної музичної академії ім.М.Лисенка, з 2003 р.- доцент, з 2006 р. – професор кафедри духових та ударних інструментів. Веде клас труби у Львівському комунальному фаховому музичному коледжі ім.С.Людкевича і Львівській середній спеціальній музичній школі-інтернаті ім.С.Крушельницької. Серед його учнів – лауреати та дипломанти всеукраїнських і міжнародних конкурсів. Член журі всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Автор методичних праць «Оркестрові труднощі для труби в операх та балетах українських композиторів», «Дихання – Опора – Постановка при грі на трубі».


ВАР’ЯНКО Олег Іванович, народився 2 січня 1978 року у місті Львові в родині музикантів. У 1996 р. закінчив ЛССМШІ ім. С. Крушельницької, з 1996 по 2001 рік навчався у Львівській музичній Академії ім. М. Лисенка по класу труби та диригування в професорів В.О. Швеця та О.О. Гериновича. З 2001 по 2004 рік стажувався у Львівській музичній Академії ім. М.В. Лисенка на відділі асистентури (аспірантури) за спеціальністю “духові інструменти”.

Працював артистом оркестру Львівського академічного театру опери та балету, артистом оркестру Національного академічного драматичного театру ім. М. Заньковецької, солістом Будинку органної та камерної музики.

З 2002 по 2008 рік – артист оркестру K&K Philharmoniker у складі якого гастролював у більше ніж 10 країнах Європи на сценах Berliner Philharmonie, Tonhalle Zürich, Leipzig Gewandhaus, Oslo Konserthus, Wiener Musikverein, Frankfurt M. Alte Oper та інших. З 2008 – артист оркестру Львівської національної філармонії.

У червні 2009 року захистив дисертацію на тему: “Європейська соната для труби: історія, теорія, виконавство”. Є автором 5 статей, опублікованих у  наукових фахових виданнях України, розробки навчальної програми “Методика викладання гри на духових та ударних інструментах”. З 2011 року – викладач Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка (за сумісництвом), до якої з 2020 року перейшов на основне місце праці.

Співпрацював як соліст з такими оркестрами: академічним камерним оркестром “Віртуози Львова”,  академічним оркестром Львівської філармонії, симфонічним оркестром оперної студії ЛНМА ім. М.Лисенка, академічним молодіжним симфонічним оркестром “INSO-Львів”, Львівським камерним оркестром “Академія”, оркестром Національного драматичного театру ім. Марії Заньковецької та іншими. Серед найбільш цікавих сольних проєктів є прем’єра виконання Концерту для труби, фагота і струнних П.Гіндеміта на XXVIII міжнародному фестивалі “Віртуози”, “Si suoni la tromba… ” – звучить труба” (7 арій для сопрано і труби соло) А. Скарлатті, прем’єрне виконання Концерту для труби з оркестром О. Злотника на XXII міжнародному фестивалі “Контрасти” та інші.


САВЕЛЬЄВ Олександр Євгенович (нар.1952)1989 – закінчив Львівську консерваторію (клас С.Ф.Ганича). 1989 – Дипломант 3 всеукраїнського конкурсу камерної музики у Хмельницькому. З 1974 – артист оркестру штабу ПрикВО.(з 1994 по 1998 р. концертмейстер групи тромбонів) 1991 р. – створив брас-квартет” Львівські тромбони”. У 1996р.-брас-квартет “Львівські тромбони” на фестивалі “Джаз в погонах” (у Дніпропетровську) завоював 3 премію. 1999-2001 р. – викладач Військово-диригентської кафедри Академії сухопутних військ. З 2005 р. – артист симфонічного оркестру K&K Philharmoniker. У складі оркестру брав участь у більш ніж 1000 концертах в найпрестижніших залах Європи: Gewandhaus (Ляйпціг), Koncertgebau (Aмстердам), Tonhalle (Цюріх), Tonhalle (Дюсельдорф), Elbphilharmonie (Гамбург), Hercules Hall (Мюнхен) та багато інших. З 1992 р. – старший викладач ЛНМА імені М.В. Лисенка. Кращі студенти: Роман Купар, Михайло Мурський, Микола Дутчак, Владислав Шандрук, Ющук, Ярема Садівський, Іван Прищепа, Леонід Фоменко, Валентин Шершун, Валентин Сударик.


ПРИЩЕПА Іван Петрович – тромбоніст. Народився 2.07.1987 р. Житомирська Область Ємільчинський район.

В 2004 р. закінчив Ємільчинську музичну школу ( мідні духові інструменти ). За роки навчання у музичні школі був нвгорджений грамотами та дипломами різних конкурсів.

У 2008 році закінчив Житомирське музичне училище ім. В.С. Косенка по класу тромбон ( кл. викл. Гуцал В.Ф.). У тому ж році став лауреатом Всеукраїнського конкурсу виконавців на мідних духових інструментів « Полтавська Весна» 2-га премія м. Полтава.

У 2013 році закінчив Львівську Національну Музичну Академію імені М. В. Лисенка ( кл. старшого вик. Савельєва О.Є.). Оримав диплом « Магістр», «Концертний виконавець».

За роки навчання приймав активну участь у творчому житті академії. У тому ж році був учасником тромбонового семінару м. Тромсо (Норвегія), де проводили майстеркурси відомі тромбоністи Німеччини та Данії.

З 2017 року працює старшим викладачем на кафедрі мідних духових та ударних інструментів ЛНМА імені М. В. Лисенка.

Також працює у симфонічному оркестрі «INSOLviv» при Національній філармонії міста Львова (Principal Trombone). Оркестр регулярно концертує як і в Україні так і за кордоном у найкращих європейських концертних залах, з відомими диригентами та солістами.


МАКСИМЕНКО Дмитро Петрович – кандидат мистецтвознавства, старший викладач.

В 2011 році закінчив Львівську Національну музичну академію ім. М.Лисенка в класі професора В.Цайтца і отримав диплом магістра з відзнакою . У тому ж році вступив до аспірантури. За період навчання став лауреатом багатьох конкурсів. 2006 рік міжнародний конкурс ім. Д Біди м.Львів (IIIпремія), міжнародний конкурс ім. В.Старченка м.Рівне (II премія), міжнародний конкурс ім Д.Біди м.Львів 2009 рік (Iпремія), Міжнародний конкурс «Сельмер – Париж в Україні» 2008 рік (III премія.), міжнародний конкурс «сурми Буковини» (II премія). В 2012 році став півфіналістом міжнародного конкурсу саксофоністів у м. Лодзь.(Польща). Брав участь у концерті «100» саксофоністів під керівництвом Я. Делонга (Польща). Організатор квартету саксофоністів Лео-Сакс у Львівській музичній академії.

Виступав з концертами в Україні, Польщі, Франції, Німеччині. Співпрацював з такими диригентами Мелані Местре (Іспанія), Винстон дан Фогель (США). Проходив майстер – класи у відомих саксофоністів: М. Шапошнікова (Росія), О.Волков (Росія), Р. Смит (США), Д.Готьє (Німеччина), К.Вірт (Франція) К.Делянгл (Франція), Ж. Ларан (Франція), М. Марці (Італія). З 2011 року паралельно почав займатися науковою та педагогічною діяльністю у музичному коледжі ім. С. Людкевича та асистентом професора В.Б. Цайтца у музичній академії ім. М. Лисенка. З 2013 року старший викладач кафедри духових та ударних інструменітв ЛНМА ім. М. Лисенка. Серед випускників класу Дмитра Максименка лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів, а також є солістами українських та зарубіжних оркестрів. Опублікував наукові статті, які присвячені історії та проблемам виконавства на саксофоні в українських та зарубіжних наукових виданнях. Виступав з доповідями на всеукраїнських конференціях. Член журі міжнародного конкурсу «Подільський водограй» 2017,2018,2019, 2020. У 2018 році захистив кандидатську дисертацію та здобув науковий ступінь «кандидат мистецтвознавства» (доктор філософії). Дмитро Максименко веде активну концертну діяльність та отримав почесну грамоту академії у 2019 році за особистий внесок у розвиток Академії, високі досягнення у педагогічній, творчо-виконавській, науковій роботі.


ОЛІЙНИК Борис Михайлович, заслужений артист України, професор кафедри духових та ударних інструментів Львівської національної музичної академії ім. И.В. Лисенка. Навчався у Львівському музичному училищі ім. С.П. Людкевича (1962–1966 рр.) та Львівській консерваторії ім. М.В. Лисенка (1966 – 1971 рр.). Від 1974 р. і дотепер викладає клас ударних інструментів у Львівській національній музичній академії ім. М.В. Лисенка. Є лауреатом ІІ Республіканського конкурсу ударних інструментів (м. Київ, 1976 р.). У 1986 р. отримав звання Заслуженого артиста України, у 1997 р. доцента, а в 2001 р. – професора кафедри. Б.М. Олійник, багатогранний виконавець-віртуоз, свою виконавську діяльність спрямував на всі напрямки мистецтва гри на ударних інструментах. Він першим в Україні (та в бувшому СРСР) увів до виконавської практики гри на малому барабані паралельний (на відміну від традиційного військового) спосіб тримання паличок. Понад 50 років він провадить активну концертну діяльність: виступає як соліст та в дуеті ксилофоністів з Д. Олійником у супроводі оркестру як в Україні так і за її межами (Польща, Угорщина, Данія, Чехія, Німеччина, Голландія). Як литаврист-концертмейстер виступав у складі міжнародних оперних та симфонічних оркестрів у Бельгії, Німеччині, Франції, Швейцарії, Італії, Південній Кореї та Китаї. За час праці виховав цілу плеяду талановитих виконавців, понад 30 з яких стали лауреатами Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів. Був неодноразово запрошений головою та членом журі Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів. Б.М. Олійник є активним пропагандистом творів класичних і сучасних українських композиторів для ударних інструментів, а також автором перекладів, редакцій і обробок для ксилофона, вібрафона і маримбафона творів Д. Бортнянського, М. Лисенка, М. Лисенка-Дністровського, В. Косенка, М. Скорика, І. Фролова, О. Козаренка, В. Рунчака та ін. Нагороджений почесною відзнакою Міністерства культури України «За багаторічну працю у галузі культури».


ОЛІЙНИК Дмитро Борисович, кандидат мистецтвознавства, старший викладач кафедри духових та ударних інструментів Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка, народився 12 жовтня 1975 року у Львові. У 1993 р. закінчив з відзнакою Львівське музичне училище ім. С. П. Людкевича, а в 1997 р. – Львівський музичний інститут ім. М. Лисенка (тепер ЛНМА ім. М. Лисенка). Лауреат І премії Міжнародного конкурсу молодих виконавців ім. М.В. Лисенка (1992, м. Київ). Від 1995 року був солістом військового оркестру штабу ПриКВО. Від 1999 року і дотепер – викладач-погодинник класу ударних інструментів та ансамблю ударних інструментів ЛНМА ім. Лисенка. Провадить активну концертну діяльність як в Україні, та і за її межами. В його репертуарі понад 60 сольних та ансамблевих творів. Створив ансамбль ударних інструментів «Оlidrum», з яким виступає у сольному дуеті з Борисом Олійником, заслуженим артистом України, професором ЛНМА ім. Лисенка. З 1998 по 2013 рр. був концертмейстером і солістом симфонічного оркестру ІNSO-LVIV. Від 2014 р. працює у Львівському національному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької. Є автором понад 30-и аранжувань і власних композицій для ансамблю ударних інструментів, перекладів для ксилофона, вібрафона та маримби, а також наукових статей з питань історії ксилофона та розвитку ксилофонового виконавства. У 1916 р. захистив кандидатську дисертацію на тему «Ксилофон у просторі музичної культури Європи (VIII ст. до н. е. – початок ХХІ ст.)». Протягом 2014 – 2017 рр. був членом журі обласного конкурсу «Молоді таланти Львова».