Повернутись до усіх Новин

Цикл концертів «Українська віолончельна мініатюра»

В рамках творчого проєкту «Естетико-стильові засади української віолончельної музики другої половини ХХ початку ХХІ століть» сьогодні розпочинає цикл концертів «Українська віолончельна мініатюра», а саме прозвучать твори від Елегії «Сум», написаної ще у 1901-му році до Елегії Золтана Алмаші, написаною у 2018-му році.
Основною мето творчого проекту є дослідження та представлення віолончельної музики українських композиторів другої половини ХХ – поч. ХХІст. в різних жанрах.
Другим проектом з циклу концертів творчої аспірантури відбудеться концерт Сольної віолончельної музики, з творів Вірка Балея – Трен І, Юрія Ланюка – Соната для віолончелі соло та Любави Сидоренко – «Етюди старого міста».
Наступним вагомим проектом, який відбудеться на початку березня, буде представлений концерт присвячений Київському авангарду, де прозвучать твори Сонати для віолончелі і фортепіано Олега Ківи, Генадія Ляшенка та Євгена Станковича.
8 квітня відбудеться всесвітня прем’єра концерту для віолончелі з оркестром Богдани Фроляк, у Львівській національній філармонії, під батутою Теодора Кухара.

Додати коментар