Повернутись до усіх Новин

“Музика для життя”/”Bridge of Hope”

25.11.2022 відбувся офіційний прийом у Ратуші міста Мюнхена для учасників Камерного оркестру «Академія» Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка, обміни важливими меседжами між ректорами Українського Вільного Університету (Ukrainische Freie Universität) і Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка – професоркою Марією Пришляк і професором Ігорем Пилатюком. 

З 26.11 по 28.11. розпочинається коопераційний проєкт “Музика для життя” / “Bridge of Hope”.

О 19:00 в ці дні відбуватимуться концерти у Ludwig Maximilian Universität, Olympiakirche, Hochschule für Musik und Theater München.

 

26.11.2022 – концерт у фантастичній Великій залі Аулі Людвіг-Максіміліан Університету.

 
27.11.2022. Концерт Камерного оркестру “Академія” в Olympiakirche.
По завершенні концерту – генеральна репетиція нового твору сучасного німецького композитора Маркуса Гьорінга “Ukrainische Variationen”.
 
28 листопада 2022 року о 19:00 у головній концертній залі Мюнхенської вищої школи музики та театральних мистецтв (Arcisstraße 12, München) – Благодійний концерт у рамках проєкту “Музика для життя”.
Український Вільний Університет та Мюнхенська вища школа музики і театральних мистецтв (HMTM) солідарні з Україною у її спротиві російській агресії.  Виявом цієї солідарності є концерт за участю студентів цих установ і студентів Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка.
Консул Генерального консульства України в Мюнхені Дмитро Шевченко також відвідав захід і привітав юних музикантів. Крім того, мало місце вітальне слово лорда-мера в особі міського радника  Міхаеля Джеби.
На концерті пролунали твори Макса Регера, Мирослава Скорика, Євгена Станковича, Валентина Сильвестрова, Антоніо Вівальді.
Родзинкою цього концерту стала світова прем’єра твору для струнного оркестру «Українські варіації» Маркуса Герінга, баварського композитора і професора Вищої школи, написаного для цього вечора.
Виконавці цього концерту  – це студенти Мюнхенської вищої школи і Львівський камерний оркестр «Академія».
 
Камерний оркестр «Академія» Львівської національної музичної академії ім. Микола Лисенка (ЛНМА).
Дириґент: Ігор Пилатюк, професор, народний  артист України
Соліст: Назарій Пилатюк (скрипка), заслужений артист України, соліст Національного Дому Музики
Керівник оркестру i концертмейстер – Артур Микитка, професор, народний артист України
 
Концерт є результатом співпраці Українського Вільного Університету і Вищої школи музики і театральних мистецтв і є реалізується завдяки щедрій підтримці міста Мюнхена та фундації «Offene Chancen».
 
 



Вітання Міністра культури та інформаційної політики України пана Олександра ТКАЧЕНКА

З моменту ворожого вторгнення в Україну музичне мистецтво стало потужним інструментом у боротьбі українців за свою ідентичність та культурну приналежність. У свою чергу українські митці невтомно продовжують популяризувати наше мистецтво на світовій арені та сприяють налагодженню міжнародних культурних зв’язків і ознайомленню закордонної аудиторії з творами українських композиторів.

Музика – це засіб виразності, духовності, добра, взаєморозуміння та пізнання Світу.

Зі свого боку щиро вітаю студентів та ректорку Українського Вільного Університету професорку Марію ПРИШЛЯК, колектив камерного оркестру «Академія» Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка, художнього керівника і головного диригента, народного артиста України, ректора Академії, професора Ігоря ПИЛАТЮКА, а також всіх організаторів та учасників благодійного концертного проекту «Музика для життя», що відбуватиметься з 25 по 29 листопада 2022 р. за підтримки маґістрату Мюнхена в рамках співпраці Українського Вільного Університету, Вищою школою музики і театру в Мюнхені та Львівською національною музичною академією імені М.В. Лисенка з втіленням в життя чудової мистецької ініціативи, що має продемонструвати єдність культурних зв’язків та багатогранність українського музичного мистецтва.

Особливо цінним є те, що виконуватись будуть твори українських композиторів Мирослава Скорика, Євгена Станковича, Валентина Сильвестрова, Віктора Камінського, Євгена Петриченка, а також твори німецьких композиторів, які спеціально написані для цього проекту – Маркуса Гьорінґа та Генріха Гартеля.

Бажаю успішних концертів, які стануть значним вкладом для взаєморозуміння, підтримки і дружби між нашими народами та сприятимуть підтримці українського мистецького фронту.

Олександр ТКАЧЕНКО

Додати коментар