Повернутись до усіх Новин

«КИЇВ-ТРІО» : МІЖНАРОДНІ МАЙСТЕРКЛАСИ У ЛНМА імені М.В. ЛИСЕНКА

24 грудня 2021 року у Львівській національній музичній академії імені М. В.  Лисенка відбуватимуться Міжнародні майстеркласи «КИЇВ-ТРІО» у складі: Володимир Винницький (фортепіано, США), Назарій Пилатюк (скрипка, Україна),  Наталя Хома (віолончель,  США).

         Проект зініційований кафедрою камерного ансамблю та квартету ЛНМА імені М.В. Лисенка (зав. кафедрою: кандидат мистецтвознавства, професор Т.М. Слюсар). Міжнародні майстеркласи «КИЇВ-ТРІО»відбуватумуться у Малому залі ЛНМА імені М.В. Лисенка в дещо незвичних реаліях, в умовах поєднання належно обмеженої кількості учасників- виконавців і слухачів.

          Початок о 12:00 год.

         Знані у світі музиканти  Володимир Винницький, (фортепіано,  США),  Назарій Пилатюк (скрипка, Україна), Наталя Хома (США) своєю концертною діяльністю уособлюють один з кращих векторів сучасної камерно-інструментальної культури.          Мистецьку кар’єру світової слави музиканти – піаніст Володимир Винницький, скрипаль Назарій Пилатюк і віолончелістка Наталя Хома (США) розпочали у Львові.

         Піаніст Володимир Винницький – лауреат Міжнародного конкурсу імені М. Лонг і Ж. Тібо  і як соліст виступав з численними концертними програмами у Польщі, США, Франції, а також Казахстані, Росії, Литві. Як ансамбліст В. Винницький гастролював із знаменитими українськими струнними квартетами – Квартетом імені Лисенка і  Квартетом імені Леонтовича. Виступав у концертах у Малому залі Карнегі голл. Викладає в Університетах. Організатор і учасник концертів у Гантері. Як соліст, з оркестрами та в дуеті з віолончелісткою Наталею Хомою В. Винницький гастролював у Канаді, Україні, Південній Африці, Франції, учасник фестивалів у Сполетто, Кюрасао «Київ Музик Фест». Музичний директор Музичного і Арт-Центру Грін Каунті. Почесний професор Львівської та Одеської музичних академій. 

         Скрипаль Назарій Пилатюк – Лауреат міжнародних конкурсів скрипалів –ім. Б. Которовича,  ім. М. Стріхаржа, ім. К. Флеша (Угорщина), ім. М. Лисенка (Київ, Україна); 2-о Міжнародного конкурсу скрипалів ім. Ю. Янкелевича (Омськ, Росія, 1-а премія та спеціальний приз – скрипка роботи французького майстра А. Карбонаре з м. Меркура). Доктор філософії. Удосконалювався у майстер-класах Р. Канетті, З. Брона, М. Фрішеншляґера, Й. Томашека. Учасник фестивалів: “Київ Mузик Фeст”, “Дні культури України в Молдові” (Кишинів, Молдова), “Зірки планети” (АР Крим, Ялта), фестивалів під патронатом В. Співакова “Восходящие звёзды Кремля–2009” та “Москва встречает гостей” (Росія), “Січневі вечори” (Брест, тепер Білорусь), “Музика – наш спільний дім” (Харків), “Дні музики над Одером” (Зелена Гура, Польща), ім. А. Дідура (Санок, Польща), німецької музики в Польщі (Польща), “Віртуози”, “Контрасти” (Львів). Скрипаль Н. Пилатюк виступав численними симфонічними і камерними оркестрами з диригентами – Ю. Бервецьким, С. Бурком, В. Кожухарем, Я. Колессою, Б. Которовичем, І. Пилатюком, В. Плоскіною, В. Сивохіпом, В. Сіренком, М. Скориком, І. Юзюком, (Україна), В. Співаковим (Росія), С. Сондецкісом (Литва), З. Ріхердом, Б. Давідоффом, Ч. Грабовським (Польща), Г. Моссолом (Швеція), Г. Майсоном (Німеччина).

         Віолончелістка Наталія Хома – лауреат Міжнародного конкурсу імені П.Чайковського (Москва), володарка вищих нагород міжнародних конкурсів Пабло Казальса (Будапешт), конкурсу віолончелістів в Белграді. Виступала з речиталями і як солістка з оркестрами у США, Канаді, Південній Америці, Німеччині, Норвегії, Бельгії, Італії, Франції, Іспанії, Швейцарії, Бразилії, Чехії. Віолончелістка Н.Хома учасниця численних фестивалів у США і концертних програм «Музика в інституті» в Нью-Йорку.

     Завдяки їхнім мистецьким проєктам українська і західноєвропейська музика репрезентується в Україні, Європі, Світі.

                                                                  Ніна ДИКА  (Львів, Україна), доцент, кандидат мистецтвознавства (Ph.D)

Додати коментар