Повернутись до усіх Новин

МІЖНАРОДНИЙ ТРЕНІНГ У БУДАПЕШТІ

Проєкт Folk_ME(«Народномузична освіта для майбутніх поколінь»)за програмою Erasmus+, до якого залучена наша академія, підходить до завершення. Міжнародна команда (Угорщина – Фінляндія – Україна) виконала поставлені завдання і невдовзі запрацює відповідний сайт із музичним фольклорним контентом. Поки що ж його було спершу дбайливо розроблено та наповнено, згодом апробовано в навчальному процесі середньої школи трьох країн, а також обговорено отримані результати в процесі кількох тренінгів. 

Заключний міжнародний тренінг проходив протягом 8–11 вересня у Будапешті за організації наших основних грантодавців з угорської сторони (керівник проєкту – Міклош Бот). На жаль, через карантинні обмеження фінська команда брала участь дистанційно. Основну діяльність під час тренінгу і результати своєї роботи продемонстрували угорці та українці.

Українську сторону представляли науковці Лабораторії музичної етнології нашої Академії (Юрій Рибак, Лариса Лукашенко, Ліна Добрянська, Вікторія Ярмола) та четверо педагогів з музичних коледжів, відібраних для участі в проєкті: (Віра Рибак – Рівне, Віра Мадяр-Новак – Ужгород, Світлана Цимбалюк – Хмельницький, Роман Скобало – Львів).

Основна діяльність під час насиченої тренінгової програми полягала у звітності за період дворічної роботи, окрему частину склали різноманітні майстер-класи та брейнштормова активність. Дуже пізнавальними були відвідини двох потужних угорських архівів – у Будинку спадщини (HeritageHouse) та Інституті музикології (InstituteforMusicology). 

Слід відмітити, що результати діяльності українців були оцінені найвище. Основні наші здобутки: запис музичного контенту та опрацювання його для сайту, фольклористичні експедиції, національні тренінги, видання методичних рекомендацій. Тому, користаючи з нагоди, дякуємо за блискучу роботу нашій команді!

Після закриття проєкту, яке відбудеться вже за місяць, планується поширити здобуті результати в освітньому середовищі, а також для загалу.

Додати коментар