Повернутись до усіх Новин

Івасюк 75. Концерт-дарунок до Дня добровольця для військових, волонтерів та ВПО

14 березня до Дня добровольця у Львівському Будинку Офіцерів відбувся концерт-дарунок для військових, ВПО та волонтерів «Івасюк. 75». Цьогоріч символічно поєднались дві визначні дати – 180-річчя з Дня заснування Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка та 75 річниця з Дня народження одного з найвідоміших її студентів – Володимира Івасюка. Завдяки підтримці і сприянню ректора ЛНМА імені М. В. Лисенка Народного артиста України Ігоря Михайловича Пилатюка і гостинності та допомозі начальника Будинку Офіцерів полковника Віталія Володимировича Провозіна Львівська національна музична академія імені М. В. Лисенка подякувала тим, хто без вагань став на захист Батьківщини, тим, хто вдень і вночі допомагає, тим, хто лікує рани тілесні і духовні.

У залі почесним гостем був Богдан Кокотайло, аспірант та працівник академії, який виконав свій громадянський обов’язок і від початку повномасштабного вторгнення став у рядах добровольців на захист Батьківщини.

Бурхливими оплесками зал вітав ще одного поважного гостя – видатного поета, драматурга, перекладача, автора численних віршів до українських пісень Богдана Стельмаха. Поет розповів про творчу співпрацю з Володимиром Івасюком та зачитав вірш у пам’ять про композитора.

Відкрила концерт віолончелістка Ольга Кульчицька, яка блискуче виконала Імпровізацію для віолончелі соло Володимира Івасюка. Далі тішили глядачів своїми інтерпретаціями творів композитора студенти кафедри джазу та популярної музики вокалісти Богдан Іванець, Анастасія Мудрик, Габріелла Пашко, Володимир Ярославський у супроводі комбо у складі: Тарас Біжецький (бас-гітара), Володимир Борщ (ударні), Ірина Голяк (фортепіано), Олег Суханов (гітара).

Окрасою концерту став виступ Студентського духового оркестру під керівництвом Заслуженого діяча мистецтв, професора, полковника ЗСУ Ярослава Горбаля. Прозвучала Сюїта на теми українських народних пісень (композитор Я. Горбаль) і відомі та забуті шедеври Володимира Івасюка у обробках Ярослава Горбаля, співали Марія Стоколяс та Юрій Іванишин.

Ведуча та солістка аспірантка ЛНМА імені М. В. Лисенка Марія Стоколяс розповідала цікаві факти про народження пісенних шедеврів композитора. Також вона представила свої інтерпретації пісенних полотен Володимира Івасюка, які зал зустрічав бурхливими аплодисментами.

Володимир Івасюк також був творчим, музичним добровольцем.

Бо віддано і рішуче боровся за нашу мову.

Бо захищав і оберігав нашу пісню.

Його дух, любов до Батьківщини – це те за що зараз боремось усі ми кожен у своїй борні.

Його пісня це зброя, щит, оберіг і ліки.

Його музика це наша Перемога.

Перемога нашого війська, наших воїнів.

Перемога нашого народу.

Слава нашим добровольцям!

Додати коментар